Cello

op 17 maart 2015
in
Terug naar het lessenoverzicht
Terug naar de home pagina

cello les baarn

Nienke van den Dool

docenten_smdo_gebruikt_website-7Nienke is in 1991 afgestudeerd aan het conservatorium en geeft sindsdien celloles aan kinderen en volwassenen. Alle lessen zijn individueel en worden aangevuld met groepslessen en samenspelactiviteiten.

Sinds 1995 verdiept deze docente zich in de ‘Suzuki methode’. Daarvoor heeft zij een studie afgerond in Engeland. De ‘Suzuki methode’ houdt in dat kinderen al op jonge leeftijd met cellospelen kunnen beginnen, namelijk vanaf 4 of 5 jaar. De lessen zijn in het beginstadium op het gehoor en op de leeftijd van het kind gericht. Een ouder wordt nauw bij de les betrokken. Met noten lezen wordt begonnen vanaf ongeveer 6 jaar.

Bij het aanleren van de techniek staat het maken van een mooie, goede toon centraal. Dit heeft alles te maken met houding, beweging en coördinatie. Hier wordt in de lessen bij oudere kinderen en volwassenen veel aandacht aan besteed.
Observatie van lessen is, na afspraak, mogelijk. Kleine cello’s kunnen in het begin worden gehuurd bij een vioolbouwer.

Naast de lessen bij de Stichting Muziek- en Dansonderwijs heeft Nienke een lespraktijk in Almere.  Zij heeft in allerlei orkesten en ensembles gespeeld. Momenteel maakt ze deel uit van het Hineni Symfonie Orkest waarmee zij in het voorjaar van 2007 een tournee naar Israel maakte.

Voor meer informatie: 06 27253061
E-mail: nvddool@yahoo.com en www.cellobration.nl

« »

Comments are closed.