Piano

op 17 maart 2015
in
Terug naar het lessenoverzicht
Terug naar de home pagina

piano les baarn

Marijke van Esch

Marijke van Esch piano voor site

 

 

 

 

 

Wist je:

* dat pianoles voor alle leeftijden is van 8 tot 80  jaar?
* dat pianospelen goed is voor je beide hersenhelften?
* dat muziek maken een zeer positief  gevoel opwekt?
* dat de pianowereld heel veel kanten heeft van klassiek tot pop en van improvisatie tot
akkoordenleer?
* dat je met pianoles kunt beginnen zonder noten te kunnen lezen?
PIANOLES
Marijke van Esch geeft al jaren met veel plezier les nadat zij als docerend en uitvoerend pianiste is afgestudeerd aan het conservatorium. Als kind volgde zij een lesmethode zonder eerst noten te kunnen lezen. Deze methode past Marijke ook toe tijdens haar lessen.
Vooral voor kinderen is deze methode geschikt. Zij heeft veel ervaring met lesgeven aan jonge kinderen vanaf 7 jaar.
Marijke heeft vele soloconcerten gegeven en volgde verschillende masterclasses. Naast het lesgeven op verschillende muziekscholen speelde ze piano op balletscholen en begeleidde ze diverse solisten. Een van haar aspecten is ook het improviseren op de piano. Dit probeert Marijke ook in haar lessen of tijdens huisconcerten te realiseren. Het is zoals Marijke zegt “een voorrecht om van je hobby, je beroep te maken.” Kijk ook op Marijke’s website: www.pianobeleving.nl
Maak kennis met de piano door les te nemen.
Ervaar hoe veelzijdig dit instrument is.
Allerlei aspecten komen aan bod zoals noten leren lezen, technisch goed leren spelen, uitleg over akkoorden, improvisatie, interpretatie van klassieke pianowerken en een scala van licht klassiek- en popmuziekstukken.
Gratis proefles!
Kijk ook op www.pianobeleving.nl

Voor meer informatie: 035 542 55 99
E-mail: marijkevaneschkindt@hotmail.com

Willem Vonk

DSCF3244

Willem studeerde aan het Nederlands Instituut voor Katholieke Kerkmuziek te Utrecht. Hoofdvakken: orgel, koordirectie en piano. Hij behaalde aan dit instituut o.a. het einddiploma orgel en de onderwijsakte B voor orgel. Daarna studeerde hij verder piano bij Rinus Groot en behaalde het staatsdiploma B voor piano. Na vele jaren organist en koordirigent te zijn geweest in diverse kerken in Amsterdam en Haarlem, bespeelt hij sinds 1991 het befaamde Verschueren orgel in de Baarnse Sint Nicolaaskerk. Ook leidt hij daar het Nicolaaskoor. Willem Vonk treedt regelmatig op en heeft een bloeiende pianopraktijk in Baarn en Noordwijkerhout.

Voor meer informatie: 035–541 43 58
E-mail: willem.vonk@outlook.com

Marieke Schimmel

Marieke Schimmel

Pianoles bij Marieke Schimmel

Ik ben Marieke Schimmel en heb hoofdvak schoolmuziek gestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en hoofdvak Piano aan het Utrechts Conservatorium bij Ton Hartsuiker, Robert Groslot en Alan Weiss.

Tevens behaalde ik daar de aantekening ‘dirigeren en arrangeren’.

Vervolgens ben ik mij gaan specialiseren in het muziekonderwijs aan (jonge) kinderen.  Hierdoor behaalde ik in 1993 het diploma ‘docente Algemene Muzikale Vorming’ voor muziekscholen. Naast het klassieke repertoire heeft ook lichte muziek mijn interesse.

Met veel plezier geef ik aan kinderen, tieners en volwassenen les waarin het samen muziek maken een belangrijke plaats in neemt. Eenmaal per jaar geven alle leerlingen een einduitvoering. Alle leerlingen treden dan op als solist en spelen ze samen met b.v viool-, saxofoon- of dwarsfluitleerlingen.

Naast mijn eigen piano- en muziekstudio in Baarn, ben ik werkzaam op De Gooische Muziekschool in Bussum. Daar geef ik leiding en ben verantwoordelijk voor de afdelingen Piano en Basisvorming. Voor de afdeling Basisvorming ontwikkel is samen met collega docenten nieuw lesmateriaal voor onze basiscursussen, te weten Instrumentale Basisvorming en PianoPLUS. Beiden cursussen zijn inmiddels ook in Baarn te volgen.

Zelf heb ik veel kamermuziek gespeeld en lange tijd in een Big Band. De afwisseling van beide genres heb ik altijd erg leuk gevonden. Bij de Muziek- en Dansonderwijs uit Baarn ben ik zeer actief en vanaf het begin betrokken geweest. Ik ben als pianodocente aangesloten bij de EPTA en KNTV.

Waar krijg je les?

In een prachtige studio in Baarn met een huiselijke sfeer en rustige uitstraling. Lekker relaxt les krijgen en je vooral thuis voelen. Dat stimuleert!

Interesse?

Neem contact met mij op voor een oriënterend gesprek.

Telefoon: 035-5418759 of mail:
 marieke.schimmel@online.nl

 

Harry Schram

Harry Schram

Harry studeerde schoolmuziek en piano aan het Utrechts Conservatorium. Piano bij Herman Uhlhorn en kamermuziek bij Frits Knol. Hij vervolgde zijn pianostudie aan de Hochschule für Musik in Berlijn bij professor Schlesier. In Zweden volgde hij een meestercursus bij Gerald Moore. Vervolgens studeerde hij bij Jörg Demus en Marinus Flipse. Als kamermusicus werkt hij samen met instrumentalisten en zangers. Naast musicus en andragoloog is hij werkzaam als mediator (= een onafhankelijke bemiddelaar). Hij leidt leerlingen van middelbare scholen op tot leerling-mediator, om via deze weg ruzies, conflicten en geweld op te lossen binnen een scholengemeenschap. Op deze manier worden niet alleen problemen opgelost, maar wordt er gewerkt aan een ander klimaat binnen een scholengemeenschap. Geeft pianoles aan volwassenen.

Voor meer informatie:

Drs. Harry Schram 035 541 78 40
E-mail: harry912@tele2.nl

« »

Comments are closed.