Workshop Zang

op 19 maart 2015
in
Terug naar het lessenoverzicht
Terug naar de home pagina

Froukje Hoitinga

De Workshop Zang is bedoeld voor kleine groepen en (stemgroepen van) koren, die graag stemtechnische ondersteuning willen. Er zijn verschillende onderwerpen, die eenmalig of structureel kunnen worden aangeboden: houding, adem, stem geven, articulatie en resonans. Het is dus mogelijk om als groep aan te geven, wat het meest wenselijk is:
eenmalig een workshop, waarin alle basisvaardigheden aan bod komen of juist een structurele aanpak, waarbij wekelijks of maandelijks één onderwerp centraal staat.

De Workshop Zang vindt eigenlijk altijd plaats op de vaste repetitieavond van de groep. Voor de pauze wordt het onderwerp van de avond besproken, uitgelegd en in (eenvoudige) oefeningen uitgeprobeerd. Na de pauze gaan we het geleerde toepassen in de muziek, die op dat moment door het koor gerepeteerd wordt. Ook is er altijd gelegenheid voor (individuele) vragen en muzikale ‘verzoeknummers’.

De avonden worden georganiseerd bij leden van een groep thuis of (meestal) in de repetitieruimte van het koor.
De ideale grootte van de groep ligt tussen de 10 en 20 zangers.
Voor meer informatie: 035 – 54 230 99 of 06 – 10 45 87 39
E-mail: froukjehoitinga@ziggo.nl.

Foukje Hoitinga

Froukje HoitingaMijn naam is Froukje Hoitinga, ik ben zangeres en zangpedagoge in Baarn.
Na mijn opleiding Logopedie, studeerde ik Zang en Operaklas aan de Conservatoria van Groningen en Amsterdam. Ook volgde ik privé zanglessen bij Aafje Heynis in Blaricum.
Tijdens en na mijn studie heb ik veel opgetreden in binnen- en buitenland, vooral bij oratorium- en operaconcerten en liederenrecitals.

Ervaring

De unieke combinatie van mijn twee studies stelt mij als geen ander in staat stemmen te beoordelen en te begeleiden. Inmiddels ben ik met enorm veel plezier- en succes – al ruim 20 jaar werkzaam als zangpedagoge.
Daarnaast organiseer ik sinds enige tijd workshops voor koren en groepen: vanuit mijn eigen praktijk bleek de grote behoefte hieraan. Voor veel koorzangers is dit de ideale vorm van zangles.

« »

Comments are closed.