Dwarsfluitles en Dinofluitles

Hannie Veenekamp studeerde dwarsfluit aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij in 1988 afstudeerde als uitvoerend en docerend musicus. Sindsdien geeft zij met veel plezier dwarsfluit- en Dinofluitles, in 2010 sloot zij zich aan bij Muziekschool Muziek & Dans Baarn:

“Mijn jongste leerling is 6 en mijn oudste 77. Ik geniet er erg van om op verschillende manieren “op maat” les te geven: kinderen op een speelse manier en volwassenen wat serieuzer en diepgaander. En tegenwoordig wordt het steeds vaker wetenschappelijk bewezen: muziek is belangrijk voor de ontwikkeling van de menselijke geest. Als je een muziekinstrument bespeelt ben je op een goede manier aan het “multi-tasken”: je leert focussen, concentreren, luisteren en doen. Je wordt je bewust van het gebruik van je lichaam, het is een soort mediteren. Daarom vind ik het belangrijk dat iedereen met muziek kennis kan maken, in alle leeftijdsgroepen, want je bent nooit te oud om te beginnen.”

Lessen voor kinderen en volwassenen

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen beginnen op een Dinofluit, een klein houten dwarsfluitje met gaatjes voor de vingers (in plaats van kleppen op de dwarsfluit) Op de Dinofluit leren kinderen de basis van het musiceren, op een speelse manier maken ze kennis met begrippen als: melodie, ritme, samenspelen, noten lezen, ademhaling, houding, goed leren luisteren, improviseren, optreden voor publiek en (belangrijk): thuis oefenen. Dinofluitlessen zijn een goede en leuke manier voor kinderen om kennis te maken met muziek en een goede basis om na 1 á 2 jaar een ander instrument te kiezen, waarbij de overstap naar de dwarsfluit zeer soepel verloopt, omdat het dezelfde blaas- en vingertechniek heeft. Met dwarsfluitlessen kun je beginnen vanaf ongeveer 8 á 9 jaar.

 

De lessen zijn in principe individueel, (eventueel is een duoles met een vriendje of vriendinnetje mogelijk) en vinden plaats op de Nassaulaan op maandag -of woensdagmiddag.

Voor meer informatie en proefles:

 

hannie.veenekamp@gmail.com

035-6838146

06 4652 7343