Instrumentale Ensembles

Het Vredehofensemble

 

Een laagdrempelig ensemble voor volwassen leerlingen.

 

 

Het Vredehofensemble voor volwassenen is opgericht in 2015 door docenten van Muziekschool Muziek & Dans Baarn met de gedachte om laagdrempelig een samenspel mogelijkheid en podium te bieden voor volwassen amateur musici. Want samen musiceren is inspirerend, leerzaam en gewoon heel erg leuk!

Het ensemble wordt begeleid door Hannie Veenekamp, (dwars)fluitdocent. De leden zijn enthousiaste amateur musici uit Baarn en omstreken. Momenteel bestaat het ensemble uit: 2 fluitisten, 2 violisten, 3 cellisten en piano. Nieuwe leden, houtblazers en strijkers,  zijn ten allen tijde welkom, ook als je les hebben van iemand buiten Muziek & Dans. Je kunt op proef mee-repeteren, het plezier in samen musiceren staat voorop.

Het repertoire is zeer gevarieerd, van Licht Klassiek t/m Klezmer- en Musical muziek. Niet al te moeilijk, maar wel inspirerend! Met Kerst wordt een volledig Kerstprogramma ingestudeerd en uitgevoerd op verschillende locaties, zoals bv. verzorgingshuizen.

Het ensemble werkt projectmatig: ongeveer 12 repetities in een seizoen, tweewekelijks op de woensdagavond van 19.30 – 21.00 uur in Baarn, de locatie wisselt nog wel eens. Het project wordt afgerond met een concert.

 

Voor meer informatie:

hannie.veenekamp@gmail.com

06 4652 7343

 

Buurtband

Een vrolijk en diverse muzikale band voor iedereen

De buurtband is een landelijk initiatief van de organisatie Fort van de Verbeelding in Utrecht. Op steeds meer plekken in heel het land zijn er buurtbands, bijv. in Utrecht, Haarlem, Bergen en Amsterdam. En sinds april 2023 ook in Baarn.

De BuurtBand is een groot, divers, vrolijk & toegankelijk muziekparticipatieproject voor deelnemers met en zonder een beperking. Er wordt o.a. gespeeld op laagdrempelige Fort van de Verbeelding-instrumenten als Batphones (grote gestemde pvc-buizen) en schellenbomen. Het resultaat is een enorm veelkleurige, divers samengestelde buurtorkest. De Buurtband Baarn repeteert elke dinsdagochtend van 10.30-12 uur in Lokaal-o. Iedereen die wil, is van harte welkom om mee te doen. Dit kan zonder en met muzikale ervaring. Onze fluitdocente Hannie Veenekamp is betrokken bij de Buurtband. 

 

Voor meer informatie:

hannie.veenekamp@gmail.com

06 4652 7343

Cellobration ensembles

 

Twee cello-ensembles voor volwassenen

Bij Muziek en Dans kunnen celloleerlingen samen spelen in één van de twee Cellobration ensembles. Er is er één voor de beginnende cellist en eentje voor gevorderden. In beide ensembles zitten ca. 6-8 cellisten en repeteren maandelijks op vrijdagavond. Zo wordt er projectmatig naar een optreden toegewerkt. Maar het is bovenal leuk en leerzaam om met meerdere cellisten samen te spelen waarbij zowel het spelen van een melodielijn als een baslijn tot de mogelijkheden behoort. De cellobration ensembles staan onder leiding van onze cellodocente Nienke van den Dool.  

 

Voor meer informatie:

Nienke van den Dool

Tel. 06-27253061

nvddool@yahoo.com

www.cellobration.nl 

Het Nassau Ensemble

 

Een jeugdensemble voor gevorderde instrumentalisten tussen 12 en 18 jaar.

 

 

Het Nassau Ensemble staat o.l.v. Hannie Veenekamp, fluitiste en dwarsfluitdocent. Zij begeleidt het ensemble op de piano of fluit. Het ensemble studeert 2 x per jaar een programma in en brengt dat op verschillende plaatsen ten gehore. In het najaar/winter een Kerstrepertoire waarmee ze optreden in bv. verzorgingshuizen, op school of instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking. In het voorjaar/zomer een gevarieerd programma met bekende klassieke werken en wereldmuziek waarmee ze optreden in en rondom Baarn.

Het ensemble is in 2016 opgericht, het repertoire is zeer gevarieerd, van klassieke componisten als Bach, Mozart, Grieg, Beethoven, Saint Saëns, Tsjaikovsky en Sjostakovich, naar Argentijnse Tango’s en nummers als Hallejujah en House of the Rising Sun.

Doel van Het Nassau Ensemble: Leerlingen op verschillende instrumenten bij elkaar brengen en zo het samenspel stimuleren en ontwikkelen. Het samen musiceren, luisteren naar elkaar én optreden voor publiek inspireert: gezamenlijk heb je veel plezier en kom je tot iets moois!

Het Nassau Ensemble bestaat momenteel uit: fluit, viool, cello en piano

Nieuwe gevorderde instrumentalisten op bovengenoemde instrumenten zijn van harte welkom, ook als je les hebt van iemand buiten Muziek & Dans.

 

Voor meer informatie:

hannie.veenekamp@gmail.com

06 4652 7343

 

Het Giocoso Ensemble

 

Een ensemble voor leerlingen vanaf 8 jaar.

 

 

Voor jonge enthousiaste instrumentalisten is er Het Giocoso Ensemble. Als je nog niet zo lang les hebt op je instrument is het heel leuk en inspirerend om te gaan samenspelen met andere muzikanten op verschillende instrumenten.

Het ensemble bestaat sinds maart 2022, de leden zijn: dwarsfluiten, blokfluit en cello’s.

Nieuwe leden op de volgende instrumenten zijn welkom: blokfluit, dwarsfluit, viool, cello. Je kunt eerst een keer komen kijken of je het leuk vindt.

Het ensemble wordt begeleid door Hannie Veenekamp, fluitdocent, zij arrangeert de stukken op maat voor de muzikanten en overlegt met de desbetreffende docenten welke muziek hun leerlingen kunnen spelen.

Op podiumavonden van Muziekschool Muziek & Dans zal het ensemble regelmatig optreden.

Het Giocoso Ensemble werkt in projectvorm: 6 à 9 repetities en een uitvoering.

Momenteel zijn de repetities op dinsdagmiddag in Baarn.

 

Voor meer info:

hannie.veenekamp@gmail.com

06 4652 7343