Muzikale kennismakingscursussen voor jonge kinderen

Muziek op schoot

Peuter en muziek

 

 

O.l.v. Stans van Leyden Voor kinderen van 4 maanden tot 4 jaar. Op de woensdagochtend in Theater de Speeldoos: 2 of 3 groepen (op leeftijd ingedeeld) tussen 9.15 en 11.40 uur, dus onder schooltijd! Elke muziekles duurt 40 minuten.

Muziekcursussen voor baby’s/ kinderen van 4 maanden tot 4 jaar, samen te beleven met vader/moeder, oma/opa of een oppas. Per groep zijn er 8, soms 9 kinderen. Bij al deze cursussen nemen de kinderen een vertrouwde volwassene mee.

We zingen en dansen, doen spelletjes, maken zelf muziek en luisteren naar de bijzondere klank van verschillende instrumenten. Stans speelt o.a gitaar en blokfluit.

Stans is cursusleidster van ‘Muziek op Schoot’ en ’Peuter en Muziek’ en was 10 jaar peuterleidster in Amsterdam. Zij werkt, als muziektherapeute, met autistische kinderen, tieners en verstandelijk/lichamelijke gehandicapten en geeft muziek op een basisschool voor Speciaal onderwijs. Geeft op o.a. KDV’ s ouderavonden over ‘muziek met kinderen, het hoe en waarom’. Stans zingt met 4 vrouwen in vocalgroup Vocalease”.  

Locatie: Cultureel Centrum De Speeldoos.
Rembrandtlaan 35 in Baarn.

Data voor het seizoen 2022-2023:

C1: Een rugzak vol muziek:
september: 21, 28
oktober: 5,12, 19 (nb. niet op 26-10-2022 = Herfstvakantie)
november: 2, 9, 16

C2: Wintervlokjes
januari: 11, 18, 25,
februari: 1, 8, 15, 22
maart: 8 (NB. Niet 1-3-2023 ivm Krokusvakantie)

C3: Zomervlinder
mei 24, 31
juni: 7, 14

Kosten voor de cursussen:
De kosten zijn helaas verhoogd ivm hogere huur in theater de Speeldoos.
De cursussen zijn 8 weken op woensdagochtenden en kosten 72,- .
De Zomervlinder muziekcursus van mei-juni 2023 is 4 weken en kost 36,- .

Beide prijzen zijn voor 1 kind en 1 volwassene, dus samen met (groot-)ouder of vertrouwde oppas.

U kunt alvast inschrijven voor de wachtlijst van de muziekcursus die op woensdag 11 januari 2023 gaat starten. Mail dan naar svleyden@gmail.com  U ontvangt per mail het inschrijfformulier.

Voor vragen en informatie:
svleyden@gmail.com

Spelen met muziek voor groep 3 en 4

 

Is een cursus van 30 lessen waarin aandacht wordt besteed aan alle onderdelen van de muzikale ontwikkeling. De leerlingen zingen, bewegen, luisteren, noteren, lezen en spelen op het klokkenspel of op de blokfluit. Daarnaast maken ze kennis met alle instrumenten families.

Lesduur afhankelijk van groepsgrootte: 30 of 40 minuten

Lesdag: maandag en vrijdagmiddag.

 

Interesse?

Neem contact met mij op voor een oriënterend gesprek.

Telefoon: 035-5418759
of mail: marieke.schimmel@online.nl

 

Music for Little Mozarts voor kinderen van 5 en 6 jaar.

 

 

Deze cursus is een speelse piano groepsles voor kinderen van 5 en 6 jaar. In de cursus Music for Little Mozarts gaan de kinderen op een muzikale ontdekkingsreis met Beethoven Beer en Mozart Muis. Samen ontdekken ze aan de hand van verhaaltjes hoe ze piano moeten spelen. In de lessen wordt er naast het pianospelen ook gezongen, luisteroefeningen gedaan en eenvoudige schrijf en kleuropdrachten gemaakt.

Lesduur afhankelijk van groepsgrootte: 30 of 45 minuten

Lesdag: maandag en vrijdagmiddag

Interesse?

Neem contact met mij op voor een oriënterend gesprek.

Telefoon: 035-5418759
of mail: marieke.schimmel@online.nl

 

O.l.v. Stans van Leyden Voor kinderen van 4 maanden tot 2 jaar.

Op de woensdagochtend in Theater de Speeldoos: 3 groepen (op leeftijd ingedeeld) tussen 9.15 en 11.40 uur, dus onder schooltijd!
Elke muziekles duurt 40 minuten.
Muziekcursussen voor baby’s/ kinderen van 4 maanden tot 2 jaar, samen te beleven met vader/moeder, oma/opa of een oppas. Per groep zijn er 8, soms 9 kinderen. Bij al deze cursussen nemen de kinderen een vertrouwde volwassene mee. We zingen en dansen, doen spelletjes, maken zelf muziek en luisteren naar de bijzondere klank van verschillende instrumenten. Stans speelt zelf gitaar en blokfluit.

Stans is cursusleidster van ‘Muziek op Schoot’en ’Peuter en Muziek’ en was 10 jaar peuterleidster in Amsterdam. Zij werkt, als muziektherapeute, met autistische kinderen, tieners en verstandelijk/lichamelijke gehandicapten en geeft muziek op een basisschool voor Speciaal onderwijs. Geeft op o.a. KDV’ s ouderavonden over ‘muziek met kinderen, het hoe en waarom’. Stans zingt met 5 vrouwen in vocalgroup “Vocalease”. Buiten het werk om zijn haar hobby’s: fietsen, praten en reizen.

Locatie: Cultureel Centrum De Speeldoos.
Rembrandtlaan 35 in Baarn.

Voor meer informatie: svleyden@gmail.com